4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

390 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE, ÎN VALOARE DE PESTE 221.000 DE LEI APLICATE DE POLIȚIȘTI CĂLĂRĂȘENI

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 262 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 33 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 23-26 decembrie a.c., peste 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 262 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 44 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 90 de infracțiuni și au prins în flagrant 13 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 390 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 221.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 33 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 03:09, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au depistat un autoturism, condus de un bărbat, de 31 de ani.

 Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, reieșind o valoare de 1,07 mg/l în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul avea ITP-ul și asigurarea RCA exirate, fiindu-i retrase certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

În cauză, a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Dosare penale întocmite pentru conducerea sub influența alcoolului

La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit, pe o stradă din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe o stradă din comuna Roseți, județul Călărași, un autoturism, condus de un bărbat, de 34 de ani.

În urma controlului, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim faptul că, din data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosar penal întocmit pentru conducerea sub influența substanțelor interzise

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 02:57, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pe o stradă din municipiu un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.