6 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

332 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE, ÎN VALOARE DE PESTE 120.000 DE LEI APLICATE DE POKIȚIȘTI CĂLĂRĂȘENI

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 124 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 22 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 5-7 ianuarie a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 124 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 34 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 47 de infracțiuni și au prins în flagrant 6 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 332 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE, ÎN VALOARE DE PESTE 120.000 DE LEI.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 22 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemple

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 15:35, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un autoturism condus de un bărbat, de 63 de ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au descoperit faptul că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul svârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sun influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, în localitatea Borcea, județul Călărași, un tractor agricol, condus de un bărbat, de 46 de ani.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Postului de poliție Lehliu Gară, alături de un polițist din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au efectuat semnale regulamentare de oprire unui moped care nu avea numere de înmatriculare.

Conducătorul nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști, continuându-și deplasarea aproximativ 2 km.

Acesta a fost identificat în persoana unui tânăr, din satul Siliștea, județul Călărași, iar în urma verficărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, nu a putut fi identificată seria de șasiu a mopedului, acesta susținând faptul că nu deține niciun document pentru moped.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 16:51, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu un aparat etilotest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus ulterior la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii dd conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din municipiu București.

          Acesta a comunicat polițiștilor faptul că nu are asupra sa cartea de identitate, permisul sau documentele autoturismului.

          În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat ulterior la un spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

          În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere.