14 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

DOSARE PENAL ÎNTOCMITE DE POLIȚIȘTI CĂLĂRĂȘENI

DOSAR PENAL ÎNTOCMIT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Căscioarele, județul Călărași.

În urma controlului efectuat, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Dosar penal întocmit pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 19:20, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, în calitate de participant la trafic, cu privire la faptul că pe DJ 201B, în afara carosabilului, este o mașină răsturnată.

În urma verifcărilor efectuate, a reieșit faptul că un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din satul Răzvani, județul Călărași, s-a răsturnat.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.