2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

EVENIMENT DE EXCEPȚIE ÎN SALA BARBU ȘTIRBEI CĂLĂRAȘI

Sâmbătă, 16 martie, ora 19:00 în Sala „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație, Orchestra Simfonică București se reîntoarce la Călărași și vă așteaptă cu entuziasm la un eveniment muzical de excepție, cu un program dedicat marelui compozitor Antonio Vivaldi și celebrei sale creații, „Anotimpurile”. Această compoziție a fost o sursă de inspirație pentru numeroși muzicieni, și de-a lungul timpului, au generat compoziții și versiuni care au captivat publicul prin originalitatea lor, fie prin reinterpretarea lor în diverse formule instrumentale, fie prin abordări stilistice diverse.

Valentin Șerban, câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), va reda cu pasiune varianta clasică, originală, compusă de Antonio Vivaldi.

Cătălin Oprițoiu, solist flaut și multiplu laureat al Concursului Internațional „Constantin Silvestri”, România (1990-1993) câștigătorul Concursului Internațional de Flaut din Volos, Grecia, solo- flautist al Orchestrei Simfonice din Seul (Coreea de Sud) și solist al Orchestrei Simfonica București, ne va purta printr-o călătorie muzicală a unei noi versiuni a lucrării „Anotimpurile”. Reorchestrată de către Eduard Dabrowski, această reinterpretare include și diverse stiluri muzicale precum rock, latino, pop, care aduc un suflu nou acestei compoziții legendare.

Această seară muzicală unică promite să elimine bariera dintre muzica clasică și cea rock, subliniind faptul că muzica lui Vivaldi va dăinui peste veacuri, iar Orchestra Simfonică București, prin pasiunea sa, aduce muzica clasică mai aproape de inimile tuturor.

Un eveniment care promite să fie mai mult decât un simplu concert, o adevărată experiență auditivă și vizuală. Vă așteptăm cu bucurie la un concert minunat:

Biletele sunt disponibile exclusiv pe iabilet.ro