13 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

OPORTUNITĂȚI DE COLABORARE ÎNTRE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI CONSILIUL RAIONAL HÎNCEȘTI DIN REPUBLICA MOLDOVA

O delegatie a Consiliului Județean Călărași condusă de președintele Vasile Iliuță și vicepreședintele Ion Samoilă s-a deplasat în Republica Moldova în Raionul Hîncești la invitația președintelui Consiliului Raional Hîncești Iurie Levinschi, pentru a pune bazele unui protocol de colaborare între judetul Călărași și Raionul Hîncești.

Delegaţia oficială de la Călărași a avut ca scop identificarea oportunităţilor de colaborare bilaterală în relaţia Călărași – Hînceşti, atât între cele două unităţi administrativ-teritoriale cât şi între diferitele autorităţi şi instituţii publice dar și agenţi economici.

Programul delegaţiei a cuprins o serie de întâlniri ale delegaţiei călărășene cu manageri ai instituţiilor administrative care ar putea colabora, întâlniri cu conducătorii unor compartimente din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Raional cu atribuţii în domeniu, mese rotunde şi şedinţe de lucru cu reprezentanţi ai diferitelor instituţii publice.

 S-a convenit ca oportunităţile de colaborare identificate pe parcursul vizitei precum şi modalităţile optime de cooperare să fie cuprinse într-un proiect al Protocolului de Colaborare între judeţul Călărași şi Raionul Hînceşti.

O comunitate nu se poate dezvolta deplin dacă nu privește spre noi orizonturi și spre viitor.

Consider că putem învăța multe lucruri benefice de la alte zone și teritorii, iar în lumina acestui crez, încă din 2007, când eram primarul comunei Vâlcelele, am încheiat o înfrățire cu localitatea Lăpușna.

În aceste zile, la invitația președintelui Iurie Levinschi și cu sprijinul primarului Ion Chiosa, sunt prezent împreună cu delegația județului Călărași în Moldova, în raionul Hîncești, în vederea stabilirii unui acord bilateral de ajutor, dezvoltare și cooperare administrativă.

Sunt încrezător că împreună vom crea un spațiu administrativ comun, rezilient, durabil, competitiv, pentru a asigura confort și bunăstare cetățenilor din Călărași și Hîncești.

Vasile Iliuță – președinte Consiliul Județean Călărași