14 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE, ACTIVAT ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER

În după amiază zilei de 27 februarie a.c., în jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celălalt autovehicul.

La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie în zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.

La locul accidentului s-a deplasat o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială SMURD de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Călărași.

Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau traumatism cranio-cerebral minor, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.

La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!

Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.

Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu