29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

DOSARE PENALE ÎNTOCMITE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 11:49, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 52 de ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ iar în continuare, polițiștii au procedat la conducerea șoferului la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

Astfel, a conducătorul auto a rezultat pozitiv la substanțe interzise, în cauză, fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 23 martie a.c., în jurul orei 1:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași, alături de un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani.

În urma testării cu aparatele din dotare, a reieșit rezultatul negativ pentru concentrația alcoolică, însă au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.