3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ȘOFER DEPISTAT DE POLIȚIȘTI CU DOCUMENTE DE TRANSPORT FALSIFICATE

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 1:20, polițiștii din cadrul Brigăzii Austostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A2 București-Cernavodă au oprit pentru control un ansamblu format dintr-un autoutilitară și două semiremorci modulare, condus de un tânăr, de 26 de ani, din județul Brăila.

În timpul controlului, conducătorul auto ar fi prezentat polițiștilor un document electronic de import, ce prezenta ștampila unei autorități vamale, în format ilizibil, iar cantitățile de materiale de construcții pe care le transporta, specificate în acesta, nu păreau conforme cu realitatea.

Ulterior, polițiștii au efectuat verificări și în interiorul autoutilitarei, descoperind alte 3 documente ce prezentau ștampila conformă, având același conținut, dar greutăți diferite față de cele prezentate de către acesta.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că șoferul efectuează transport rutier de mărfuri, având depășită limita masei totale autorizate, fără a deține o autorizație specială de transport.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

De asemenea, pentru depășirea masei totale, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a reținerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.