2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI A DEMARAT PROIECTUL “CAMIONUL DE SĂNĂTATE”

Consiliul Județean Călărași prin președintele Vasile Iliuță, a marcat Ziua Mondială a sănătății prin lansarea proiectului “Camionul de Sănătate”, un proiect axat pe prevenție care va asigura în format mobil, servicii medicale de bază: testarea rapidă a glicemiei și colesterolului, măsurarea tensiunii arteriale, a saturației de oxigen dar și consiliere privind igiena orală.

„Camionul cu sănătate” a demarat în comuna Dichiseni și va ajunge în toate localitățile județului Călărași, pentru ca toți cei interesați să beneficieze de consultații medicale de calitate.

Costurile pentru realizarea acestui proiect se ridică la 30 de mii de euro, sumă suportată din bugetul Consiliului Județean Călărași.

Voluntari din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian”, Spitalul de Psihiatrie “Săpunari” asigură buna desfășurare a actului medical.

La lansarea acestui proiect, au fost fost prezenți și voluntarii din cadrul Societății Studenților în Medicină București, care doresc creare unui parteneriat cu Consiliul Județean Călărași pentru servicii medicale de calitate.

Acum ceva timp am avut o discuție cu Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, pe tema sănătății și cum să creștem accesibilitatea la sectorul medical. Am realizat că trebuie să mergem noi spre cetățenii județului, să le oferim servicii rapide de screening și consiliere medicală chiar unde locuiesc.

Așa că am dat startul astăzi, la Dichiseni și cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, proiectului – „Camionul cu sănătate” – un proiect axat pe prevenție care să asigure, în format mobil, servicii medicale de bază: testarea rapidă a glicemiei și colesterolului, măsurarea tensiunii arteriale, a saturației de oxigen dar și consiliere privind igiena orală.

Vasile Iliuță – președinte Consiliul județean Călărași