2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

TÂRG DE ADOPȚII DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN

Sâmbătă 6 aprilie a.c, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Stăpân, Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași, a organizat în parcul Dumbrava un târg de adopții.

Acțiunea sa dorit a fi una de constientizare a populației și de a arăta importanța pe care necuvântătoare o au în viața oamenilor.

Toți cațeii care sunt dați pentru adopții sunt microcipați, vaccinați antirabic, sterilizați și deparazitați.

În urma acestei acțiuni sa reușit darea către adopție a unui număr de 4 căței.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, au fost distribuiți fluturași cu condițiile necesare unei adopții, iar personalul adăpostului au oferit sfaturi și informații celor care a dorit să afle mai multe despre responsabilitățile, dar și bucuriile deținerii unui câine.

Prin activitatea proprie, dar și în colaborare cu organizații nonguvernamentale s-a reușit adopția unui număr impresionant de câini dintre cei capturați de pe domeniul public și găzduiți de adăpost.

În anul 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, ziua de 4 aprilie, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân.