30 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 15.000 ȚIGARETE DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ DOLJENI ÎN DOUĂ MIJLOACE DE TRANSPORT, ÎN P.T.F. CALAFAT

Peste 15.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră doljeni în două mijloace de transport, în P.T.F. Calafat

Miercuri, 10 Aprilie 2024

Peste 15.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră doljeni în două mijloace de transport, în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 15.400 de țigarete (770 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 17.710 lei.

În data de 09.04.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni bulgari în vârstă de 30, respectiv 47 de ani, unul aflat la volanul unui microbuz care transporta o platformă, iar celălalt conducea un autocamion. Ambii șoferi se deplasau pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate printre bagaje, sub bancheta microbuzului și în cabina autocamionului, cantitatea totală de 15.400 de țigarete (770 pachete de țigări) de diferite mărci, având aplicat timbru fiscal bulgăresc.

Cantitatea de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 17.710 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, șoferului autocamionului a fost sancționat contravențional cu avertisment, iar față de șoferul microbuzului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.