30 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind constientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Activitățile s-au desfășurat la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Călărași, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călărași, precum și în cadrul Liceului „Danubius” Călărași.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Cabinet au discutat cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Cuza Vodă.

Subiectele principale au fost delincvența juvenilă, efectele și consecințele consumului de tutun, droguri și alcool, siguranța pe internet, răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și prevenirea faptelor cu violență în școli.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat o lecție de educație rutieră la Gradinița cu Program Normal nr. 1 Perișoru.

Celor mici le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural, în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Scopul întâlnirii cu cei mici este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, iar activităţile preventive vor continua.