30 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

169 DE SESIZĂRI, 19 PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIȚIȘTI ÎN ACEST WEEKEND

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 169 De Sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 19 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 12-14 aprilie a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 169 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 29 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 173.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 19:12, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani.

În urma controlului, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a șoferului, reieșind o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

            În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 02:05, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără, de 28 de ani, cu privire la faptul că o persoană care e posibil sub influența băuturilor alcoolice, i-ar fi lovit mașina parcată pe o stradă din localitatea Plătărești, județul Călărași.

În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză, un tânăr, de 19 ani, care nu posedă permis de conducere, iar autoturismul l-ar fi furat de la o persoana cunoscută, conducându-l în localitatea Plătărești.

De asemenea, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și furtul în scop de folosință.

În urma administrării probatoriului în cauză, față de tânăr a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 16:46, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 43 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat măsurile ordinului de protecție.

În urma primelor cercetări, a reieșit faptul că în jurul orei 16:00, un bărbat, de 36 de ani, în stare de ebrietate, ar fi pătruns în locuința femeii și ar fi agresat-o fizic, acesta încălcând prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție și violență în familie, iar după administrarea probatoriului în cauză, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.