3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CAMIONUL CU SĂNĂTATE CONTINUĂ PERIPLUL PRIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Camionul cu sănătate, proiectul Consiliului Județean Călărași, a ajuns duminică, 21 aprilie a.c., în comuna Nicolae Bălcescu.

Acest proiect își propune oferirea de servicii medicale gratuite persoanelor din județul Călărași, care nu pot ajunge la medic pentru un control de rutină.

Cei aproximativ 150 de pacienți din comuna Nicolae Bălcescu au beneficiat pe lânga controlul tensiunii, glicemiei și de un control oftalmologic.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași a creat o colaborare cu mediul privat pentru ca cetățenii să aibă acces la cât mai multe servicii medicale de calitate.

Consultul medical regulat îi va ajuta pe beneficiarii proiectului să identifice din faza incipientă problemele de sănătate pe care aceștia le au, încă dinainte ca acestea să evolueze în afecțiuni greu de tratat și vindecat. Scopul activității este de a diagnostica din timp posibilele afecțiuni amânând sau chiar eliminând complet momentul instalării unei boli care ar putea să le pună viața în pericol.

Echipe formate din voluntari din sistemul medical consultă, informează și educă pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare.

“Camionul cu sănătate a ajuns în comuna Nicolae Bălcescu, comuna învecinată comunei Lehliu Sat. Bineînțeles, și Spitalul de Psihiatrie “Săpunari” se alătură acestei caravane. Unitatea medicală pune la dispoziție un medic psihiatru și o asistentă medicală care fac voluntariat, astfel evaluând starea de sănătate a populației din Nicolae Bălcescu”

Cristi Marin – manager Spitalului de Psihiatrie “Săpunari”