8 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI GAZDA EVENIMENTULUI “PĂDURI PE NISIPURI – GRĂDIȘTEA, CĂLĂRAȘI”

Miercuri 24 aprilie a.c., la sediul Consiliul Județean Călărași a avut loc prezentarea proiectului “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”.

Acest proiect își dorește împădurirea a unei suprafețe de 148,3857 ha, finanțată din fonduri PNRR, din terenurile agricole aflate în proprietatea Academiei Române și administrate de Fundația Patrimoniu.

Gazda evenimentului a fost președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță iar din partea Academiei Române acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Dumitru T. Murariu, vicepreședinte al Academiei Române, și acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române.

La manifestare au participat, de asemenea, prof. Alexandru Morega și alți reprezentanți ai autorităților locale și județene din Călărași și echipa de implementare a proiectului.

Proiectul Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași este unul din cele două proiecte desfășurate de Fundația Patrimoniu a Academiei Române

 și constă în împădurirea a 148,3857 ha terenuri agricole, amplasate în localitatea Grădiștea, județul Călărași. 

Contractul de finanțare are o valoarea totală de 26.425.449 lei, din care pentru anul 2024, primul an de implementare a proiectului, suma alocată este de 8.232.031 lei.