4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SALĂ DE SPORT MODERNĂ PENTRU JANDARMII CĂLĂRĂȘENI

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași dispune de o sală de sport nouă, modernă, multifuncțională, cu 180 de locuri, unde se pot desfășura atât competiții sportive, cât și antrenamente ale cadrelor unității.
Lucrarea a fost realizată cu fonduri alocate de la bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și a fost inaugurată în prezența domnului general de brigadă Alin Mastan, inspectorul general al Jandarmeriei Române, prefectului județului Călărași, domnul Valentin Deculescu, reprezentanților autorităților publice locale și județene și ai structurilor MAI din județ.
Sala de sport este prevăzută cu tribună cu 180 locuri, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice, având o suprafață construită de 1.445 mp și o suprafață desfășurată de 1.750 mp. Zona de primire este dotată cu o ușă rotativă cu rol de tampon termic.
Sala de sport este dimensionată pentru practicarea antrenamentelor și meciurilor de baschet, tenis, volei, cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte. Tocmai de aceea terenul de sport este dotat cu coșuri de baschet fixe, cu braț mobil, prinse de structură, cu suport pentru montarea fileului de tenis, volei, dar și porți, pentru practicarea minifotbalului.
Suprafețele vitrate din jurul terenului sunt protejate cu plasă sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.
Sala de sport este dotată cu vestiare (separate pe sexe/echipe), vestiare pentru arbitri, dușuri și grupuri sanitare, precum și un cabinet de prim ajutor.
Pardoseala sălii de sport este realizată din covor sintetic modular, cu strat de absorbție a șocurilor, rezistent la abraziune și la impact, cu marcaje pentru baschet, volei și tenis de câmp. Pentru vestiare, spatiile de legătură și zona de tribuna pardoselile sunt din covor PVC, cu proprietăți antiseptice și anti-alunecare, în vreme ce finisarea pardoselilor în zonele umede (ex. dușuri, grupuri sanitare) s-a făcut cu materiale ceramice antiderapante și tratate împotriva microorganismelor.
Valoarea finală a lucrărilor executate conform contractului de proiectare și execuție de lucrări este de 9.141.658 lei cu TVA, iar termenul de realizare a fost de 12 luni.