13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI „PRIETENII POMPIERILOR” – EDIŢIA 2024

În data de 25 mai 2024 s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2024.

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat şase unităţi de învăţământ, (şcoli gimnaziale din județul Călărași)

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

În urma disputării probelor din concurs, câștigătorii ediției 2024 ai competiției „Prietenii Pompierilor” au fost răsplătiți cu premii, cupe, medalii și diplome, după cum urmeaza:

– Locul I – Scoala Gimnaziala nr. 1 Chiselet

– Locul II – Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” Calarasi

– Locul III – Scoala Gimnaziala „Mircea Nedelciu” Fundulea

– Fair Play – Gimnaziul Carol I Călărași

– Mențiune – Scoala Gimnaziala „Prof. Dr. Adrian V. Rădulescu” și Școala Gimnaziala „Nicolae Titulescu” Călărași

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu