26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Nouă tineri din Irak și Turcia depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak și Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – județul Constanța au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, opt cetățeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani, care nu își justificau prezența în zonă.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în țară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.