26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

AUTOTURISM CĂUTAT DE AUTORITĂȚILE DIN ITALIA, DESCOPERIT DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile italiene. 

La data de 27.06.2022, în jurul orei 17.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, conducând un autoturism cu platformă auto. Pe platformă se afla autoturismul marca Land Rover model Evoque, an fabricație 2016.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul aflat pe platformă se afla în atenția autorităților din Italia, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că a achiziționat autoturismul din Bulgaria achitând pentru acesta suma de 13.500 de euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se afla în litigiu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, iar autoturismul, în valoare de 13.500 de euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.