20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Bilanțul TISPOL – TRUCK & BUS

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judtean Călărași, au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale, în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK & BUS, de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și de mărfuri.
În perioada 12 – 18 octombrie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judțean Călărasi, au efectuat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Din cele 168 de sancțiuni contraventionale, 122 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule de transport de persoane iar
46, celor care efectuau transport de marfă, dintre care 12 sancțiuni la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 833 autovehicule, dintre care 602 autovehicule
destinate transportului de persoane și 231 de autovehicule destinate transportului de marfă.
Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influența alcoolului.
Polițiștii rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor rutiere de persoane și de mărfuri.