19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Noaptea Muzeelor la Muzeul Dunării de jos

Ca în fiecare an, Muzeul Dunării de Jos vă aşteaptă sâmbătă, 14 noiembrie 2020, să participaţi la cea de-a XV – a ediţie a Programului European Noaptea Muzeelor.

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment cultural prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid în mod concomitent anual liber porţile, până târziu în noapte.

Din păcate, având în vedere situația epidemiologică de pe plan local, național și internațional, precum și măsurile adoptate de către autorități, din respect pentru patrimoniul cultural pe care îl administrăm, ediția din acest an se va desfășura după următorul program:

– ora 17.00 – VERNISAJ Salonul de toamnă – Ediția a IV a – Sediul Muzeului Dunării de Jos, str. Progresului 4.

– ora 17. 30 – VERNISAJ ONLINE Colecții și colecționari ediția a VI a – Artă și meșteșug în miniatură, expoziție de păpuși în costume tradiționale.

– ora 18.00 – Lansarea online a filmului proiectului cultural SCOARȚA, proiect realizat de elevii clasei a VII-a ai Școlii Gimnaziale nr. 1, Cuza Vodă, în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos, in cadrul Nopții Muzeelor.

Vă invităm să vizitaţi gratuit, între orele 17.00 – 19.00, expoziţiile temporare organizate la Sediul Muzeului Dunării de Jos, precum şi expoziţia Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos, organizată la Secția Arheologie din str. 1 Decembrie 1918, 1 (incinta Consiliului Județean Călărași).

Evenimentele online vor avea loc pe pagina de Facebook a muzeului.

Pentru protecția Dumneavoastră în Muzeu, vă rugăm să respectaţi măsurile impuse pe perioada stării de alertă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru protecția împotriva noului virus COVID 19.

– Accesul în expoziţii va fi limitat la un număr de 5 persoane simultan;

– Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei în muzeu. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;

– Asigurarea păstrării unei distanţe de siguranță, de minim 2 metri între vizitatorii muzeului, respectiv între vizitatori și personalul muzeului;

– Vizitatorii sunt rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție la intrarea în muzeu;

– Vizitatorii sunt rugați să nu utilizeze dispozitivele interactive (touchpad, audioghid), filmele/fotografiile/informațiile rulează automat;

– Ghidajul în expoziții este suspendat în această perioadă.