25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

”Earth Hour – Ora Pământului”

Primăria Muncipiului Călărași susţine anul acesta campania ”Earth Hour – Ora Pământului”, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie în cadrul căreia sunt iniţiate acţiuni eco – civice de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană.

După un an în care nevoia de natură a fost resimţită mai mult ca niciodată “Earth Hour 2021” aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică dar şi natura din viaţa noastră de zi cu zi.

În acest an, odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării precum şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, invităm călărăşenii să trecem, împreună, la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul. Pentru participarea la această campanie sunt invitaţi şi operatorii economici de pe raza municipiului care se pot alătura acţiunii prin stingerea luminilor, la sedii şi la punctele de lucru.

Îndemnul este adresat pentru ziua de 𝟮𝟳 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭, când, timp de o oră începând cu 20:30, într-un gest voluntar, ne vom uni vocile într-un angajament faţă de planetă, arătând că ne pasă de sănătatea ei şi a noastră.

La îndemnul WWF Australia (World Wild Fund – organizație care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, anual, miliarde de oameni din toate colțurile lumii, răspândesc un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale. Şi anul acesta, susţinătorii campaniei sunt îndemnaţi să-şi ia angajamentul de a-şi schimba stitlul de viaţă, care să devină mai protector pentru planetă.

La invitaţia iniţiatorului, oamenii își pot adăuga și vocea pe platforma 𝗩𝗼𝗰𝗲𝗮 𝘁𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗣𝗹𝗮𝗻𝗲𝘁𝗮̆ (durează o oră și se va desfășura online, prin platforma Zoom) pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030 – prin protejarea a cel puțin 30 % din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C. Vocea noastră pentru planetă va fi auzită înainte de evenimentele-cheie în care liderii mondiali vor lua decizii critice cu privire la natură, schimbări climatice și dezvoltare, care vor stabili cursul viitorului nostru.

𝘼𝙡𝙖̆𝙩𝙪𝙧𝙖̆-𝙩𝙚 𝙢𝙞𝙡𝙞𝙤𝙖𝙣𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙤𝙖𝙢𝙚𝙣𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙟𝙪𝙧𝙪𝙡 𝙡𝙪𝙢𝙞𝙞 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙞̂𝙨̦𝙞 𝙛𝙖𝙘 𝙫𝙤𝙘𝙚𝙖 𝙖𝙪𝙯𝙞𝙩𝙖̆, 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙚𝙩𝙖̆!

𝙎𝙪𝙨𝙩̧𝙞𝙣𝙚 𝙖𝙘𝙚𝙖𝙨𝙩𝙖̆ 𝙞𝙣𝙞𝙩̧𝙞𝙖𝙩𝙞𝙫𝙖̆! 𝙁𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚, 𝙚𝙪, 𝙩𝙪, 𝙞̂𝙢𝙥𝙧𝙚𝙪𝙣𝙖̆!