13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

145 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.300 de lei, aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au continuat să acționeze, pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2.

Forțele de ordine au fost angrenate în cadrul a 26 de acțiuni punctuale de control, efectuând verificări la 98 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, totodată, fiind legitimate 2.647 de persoane.

Acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport persoane, polițiștii verificând 619 astfel de autovehicule pentru a se asigura că sunt respectate regulile privind circulația pe drumurile publice, dar și măsurile de protecție sanitară. 

Pentru neregulile descoperite, respectiv pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.300 de lei.

Acțiunile desfășurate au fost organizate în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, iar acestea vor continua.