28 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Daniel Olteanu, a fost ales președinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților

În urma Congresului Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) care a avut loc in zilele de 16-17 aprilie a.c, Daniel Olteanu a fost ales președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului.

Au votat 999 delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

În urma votului exercitat de delegații prezenți la Congres, s-au stabilit numele celor care vor ocupa funcțiile de președinte al Consiliului Național ALDE, cei 4 prim-vicepreședinți, 8 vicepreședinți pe domenii de activitate,  8 vicepreședinți ai partidului pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 de membri și 12 membri supleanți în Biroul Politic Executiv.

În funcția de președintele al Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați.

Cei 4 prim-vicepreședinți aleși sunt: Claudiu Catană, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu.

Funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Hușanu, Octavian Ilișoi, Mircea Minea, Cornelia Negruț, Ionel Petre, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Trifan și Florin Vizan.

Membrii cu rang de vicepreședinte politic, sunt: Ionică Anuțoiu, Ciprian Blejan, Ioan Ciugulea, Valeriu Crișan, Viorel Demian, Iulia Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Luiza Marian, Marius Mateescu, Andrei Metehau, Viorel Palașcă, Ilie Petrescu, Ana Maria Sita, Ionuț Toarta, Cezar Claudiu Vladu.

Membrii supleanți aleși în urma Congresului ALDE sunt: Nicușor Briceag, Carmen Ciobanu, Mihai Cristescu, Marius Cupăreanu, Oana Drăghici, Silviu Feti, Gabriel Geagulea, Stelică Gheorghe, Cătălin Murea, Ghiță Oancea, Nicolae Pungă și Gheorghe Șimon.

În cadrul discursului susținut în fața delegaților, Daniel Olteanu a declarat că:

“ ALDE este în fața unui nou început, iar noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene. Prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară.  

ALDE trebuie să promoveze patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești. Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării”.

Principalele 3 obiective ale președintelui nou ales ALDE,  Daniel Olteanu, sunt:

1. din 2024 ALDE să aibă reprezentanți în Parlamentul European, deoarece românii trebuie să se facă auziți, văzuți și înțeleși la Bruxelles;

2. triplarea numărului de aleși locali; Daniel Olteanu a spus că își dorește ca ALDE să vină cu proiecte mature, responsabile, cu lideri serioși, de încredere, alături de care România să crească;

3. reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

„Sunt 3 obiective de la care nu dau înapoi. Cred că suntem cu toții de acord că, începând de azi, putem să creștem. Plecăm la drum cu o zestre importantă: peste 1.000 de aleși locali. Avem la dispoziție 3 ani plini, care vor confirma și întări premisele de la care pornim în acest nou proiect politic”

Daniel Olteanu – Președinte ALDE