13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii au reținut un bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis și consumase alcool.

În ziua de 20 aprilie a.c., patrula formată dintr-un polițist din cadrul Biroului Rutier Călărași și un polițist local, au depistat pe str. Prelungirea București, din municipiul Călărași, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și consumase alcool.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducereși conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ulterior, la data de 21 aprilie a.c., cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.