29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI, DE ORDINE PUBLICĂ ŞI TRANSPORTURI

În zilele de 11 şi 12 august a.c., polițiștii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum şi poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași vor intensifica acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în întreg judeţul.

Scopul poliţiştilor prezenţi în teren nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a determina cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării prevederilor legale pentru siguranţa rutieră şi pentru un climat optim de ordine şi siguranţă publică.

În urma acţiunii desfăşurate ieri, poliţiştii au aplicat 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.300 de lei.

Totodata, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.