13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Măsuri de protecţie împotriva COVID pentru Tîrgul de Toamnă

Primăria Municipiului Călăraşi, prin Serviciul Public Pieţe şi Oboare, va organiza în acest an, în perioada 1 – 8 septembrie 2021 Târgul de Toamnă.

Potrivit organizatorilor, în parcarea din faţa Oborului s-au alocat terenuri pentru 90 de mici comercianţi care vor putea vinde articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, unelte, electronice și electrocasnice, legume şi fructe. În incinta Oborului, vor funcţiona 27 de unităţi de alimentaţie din care 18 terase, 5 gogoşerii și 4 de kurtos kalacs (cozonac secuiesc).

Organizatorii au dispus luarea următoarelor măsuri de protecţie împotriva COVID:

La Târgul de Toamnă 2021, circulaţia se va face cu acces pe poarta 1 şi ieşire pe poarta 3, special amenajate cu afişe cuprinzând regulile obligatoriu de respectat de către toate persoanele din incintă

Circulaţia publicului în zona Târgului se va face strict pe aleile delimitate prin marcaje

Se va restricţiona accesul auto prin transformare în zonă pietonală a porţiunii limitrofe din strada Dobrogei. Aprovizionarea cu marfă se va face în cursul dimineţii până la ora 09.00

Accesul şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie de către fiecare persoană care se va afla în incinta şi în zona Târgului, fără excepţie.

Prin Fişa Comerciantului şi contractul încheiat, fiecare dintre comercianţii de la terase şi parcul de distracţii îşi va asuma obligativitatea respectării de către personalul propriu şi de către clienţi a regulilor antiCOVID.

La intrarea în spaţiul închiriat – la terase sau în parcul de distracţii fiecare comerciant va avea obligativitatea amplasării la intrare a cel puţin unui dispensar cu igienizant. De asemenea, în interiorul spaţiului închiriat se vor amplasa flacoane cu igienizant pentru clienţi.

În dreptul spaţiului închiriat comercianţii (inclusiv cei din parcul de distracţii) vor amplasa obligatoriu câte o pubelă proprie pentru deşeuri precum şi un recipient pentru măşti folosite, marcat corespunzător, la vedere.

Se va amenaja un punct de vaccinare antiCOVID în condiţiile respectării normelor sanitare care se impun.

Reprezentanţii organizatorilor vor desfăşura activităţi cu specific de informare şi prevenire antiCOVID în timpul desfăşurării Târgului.

Conformarea la regulile impuse prin măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID se va face cu sprijinul şi prin implicarea forţelor de ordine prezente în Târgul de Toamnă 2021: Poliţie, Jandarmi, Pompieri.