28 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Depistați de polițiști fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

La data de 02 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au oprit pentru control, pe strada Smârdan, din comuna Fundeni, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii au depistat o tânără în vârstă de 16 ani, din comuna Fundeni, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși nu poseda permis.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

Totodată, în această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un șofer de microbuz transport persoane sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentrație alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.