25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

IDENTIFICAȚI ȘI REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 la data de 31 octombrie a.c., de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că două persoane au intrat în locuința sa.

În fapt, în noaptea de 31 octombrie a.c., în jurul orei  03.40, două persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea locuinței persoanei vătămate, apoi prin forțarea ușii de acces au pătruns în imobil, au sustras un telefon mobil,  iar în momentul în care au fost surprinși de proprietar, unul dintre autori a tras către acesta cu un pistol cu bile de cauciuc, provocându-i o rană superficială la nivelul gâtului, după care au fugit într-o direcție necunoscută.

Urmare a unor activități complexe informativ-operative și de cercetare penală, la data de 04 noiembrie a.c., polițiștii au reușit identificarea și probarea activității infracționale, autorii fiind 2 tineri în vârstă de 20 și 22 de ani, din orașul Fundulea, județul Călărași.

Tot la aceeași dată, polițiștii au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza orașului Călărași, Fundulea și a municipiului București, fiind descoperit telefonul sustras cu ocazia săvârșirii infracțiunii.

Față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând a fi prezentați Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, arme, explozivi si substanțe periculoase, criminalistică, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Acțiunea a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Operațiuni Speciale Călărași și a Brigăzii Operațiuni Speciale București.