29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

politia de frontiera

MII DE PACHETE CU ȚIGĂRI ASCUNSE ÎN UȘI DE TERMOPAN


Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit și confiscat 6.780 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord. Țigările se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria şi erau ascunse în elemente de tâmplărie PVC.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 59 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria.

Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, elemente de tâmplărie PVC, pe ruta Macedonia de Nord-Austria.

În urma controlului amănunțit, colegii noștri au descoperit, ascunse și nedeclarate, disimulate în elementele de tâmplărie PVC, 6.780 de pachete cu țigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal macedonean. 

Cu privire la acest aspect, șoferul microbuzului nu a putut prezenta documente de proveniență pentru cantitatea de țigări sus-menționată.

Cele 6.780 de pachete cu țigări, estimate la o valoare de 135.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015.