25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE REPREZENTANȚII PRIMĂRIE ȘI PROIECTANT PENTRU CONSTRUIREA CENTRULUI DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI ŞI MONITORIZARE VIDEO

Astăzi a avut loc o întâlnire cu proiectantul care va realiza documentaţia tehnică la stadiul Proiect Tehnic pentru viitorul sediul al Politiei Locale Călăraşi, situat într-un fost punct termic din str. Muşeţelului.

Această clădire va găzdui şi viitorul Centru de management al traficului şi monitorizare video ce se va înfiinţa prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă pe care, în calitate de beneficiar, îl implementează Primăria Municipiului Călăraşi.

Valoarea acestui proiect este de 3,854 milioane Euro şi este finanţat prin POR 2014-2020.

Întrucât Poliţia Locală a Municipiului Călăraşi are nevoie de un nou sediu care să ofere condiţiile necesare îndeplinirii responsabilităţilor ce le revin prin natura activităţii desfăşurate. Totodată, angajaţii acestei instituţii vor fi principalii utilizatori ai viitorului Centru, astfel că aceste două funcțiuni vor coexista în clădirea ce va fi consolidată, modernizată şi dotată.

În etapa de finalizare a lucrărilor pentru sediul poliţiei se va interveni cu lucrările de amenajare a Centrului, acestea presupunând dotări specifice, echipamente tehnice speciale (software de management al traficului, software de management al defectărilor, interfaţa cu operatorii sistemului de management al traficului, etc).

Finalizarea proiectării este prevăzută pentru luna martie 2022 după care va urma etapa achiziţionării constructorului şi execuţia lucrărilor.

Prin proiectul european se vor moderniza 17 intersecții şi 5 treceri cu buton pentru pietoni, prin instalarea de semafoare inteligente, rețele de electroalimentare şi reţele de date, camere video de supraveghere şi senzori.

Se vor realiza rețele de comunicații prin care toate punctele de prezenţă din teren (intersecţii) vor fi conectate cu Centrul de management al traficului, prin reţea de date, realizată pe suport de fibră optică.

70Relu Vilsan, Costina Belciu şi alţi 685 comentarii8 distribuiriÎmi placeComenteazăDistribuie