13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PARFUMURI CONTRAFĂCUTE, ÎN VALOARE DE 34 000 LEI, DESCOPERITE ÎNTR-UN AUTOCAR LA PTF GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, 136 de parfumuri care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate, estimate la o valoare de 34.000 lei, aparțineau șoferului mijlocului de transport, un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani.

În ziua de 05.03.2022, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar,  care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în cala de bagaje, au fost descoperiți mai mulți saci din plastic, de culoare neagră. Aceștia conţineau 136 de parfumuricare purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că parfumurile în cauză aparțineau șoferului mijlocului de transport, un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani

Bunurile, estimate la o valoare de 34.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă