18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SE PRELUNGEȘTE PROGRAMUL DE LUCRU AL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR DE PAȘAPOARTE

Instituția Prefectului- Județul Călărași informează că se înregistrează o creștere a volumului solicitărilor de pașapoarte iar pentru evitarea supraaglomerării la sediul Serviciului Public Comunitare de Pașapoarte din Călărași a dispus prelungirea programului de lucru cu publicul.

Începând din data de 08.03.2022, programul de lucru cu publicul al S.P.C.P. Călărași este de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20.00.

Pentru procesarea tuturor solicitărilor de pașapoarte adresate de către cetățeni, inclusiv de către cei fără programare prealabilă, în tot sistemul de pașapoarte se lucrează la capacitatea maximă, iar, în prezent, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic se menține la două zile lucrătoare.

În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte.

Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare.

Menționăm că, întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie peste media obișnuită.

Pentru evitarea deplasării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, cu ocazia depunerii cererii, expedierea documentului de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau la reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus).