18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI CONTRAFĂCUTE, ÎN VALOARE DE 320.000 LEI, DESCOPERITE LA PTF GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în calele a două autocare, peste 1.500 de bunuri, constând în parfumuri, articole vestimentare dar și articole de încălțăminte tip sport, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacereProdusele sus-menționate, estimate la o valoare de 320.000 lei, aparțineau unor pasageri ai autocarelor.

În cursul acestei zile, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două autocare,  care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în calele de bagaje, au fost descoperiți mai mulți saci din plastic, de culoare neagră. Aceștia conţineau 1.062 parfumuri416 articole de încălțăminte tip sport și 40 de articole vestimentarecare purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile în cauză aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, un cetățean român și un cetățean turc, ambii în vârstă de 41 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 320.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.