20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MĂSURI DISPUSE DE CĂTRE I.T.P.F. GIURGIU ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

Măsuri dispuse de către I.T.P.F. Giurgiu în perioada sărbătorilor pascale

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, în următoarea perioadă, se menţin în continuare măsurile de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Menţionez că la acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează normal, fără a se înregistra blocaje dar ne așteptăm ca în perioada următoare traficul să se dubleze comparativ cu un final de săptămână obișnuit.

În această perioadă, a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura punctului. Astfel, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, aproximativ 400 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieșire în/din ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situația o impune vor fi folosite inclusiv stații mobile de control pentru fluidizarea traficului rutier, astfel încât, media timpilor de așteptare să se încadreze în valori normale.

Nu în ultimul rând, vreau sa mai precizez, că reprezentanţii Poliției de Frontieră Giurgiu menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări

Pentru perioada următoare, recomandăm persoanelor care doresc să petreacă sărbătorile pascale în afara graniţelor ţării să tranziteze frontiera națională prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, respectiv: P.T.F. Giurgiu, P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet, P.T.F. Turnu Măgurele, P.T.F. Zimnicea, P.T.F. Călărași.

Informaţii cu privire la situaţia traficului se pot obţine de pe aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei – www.politiadefrontiera.ro, dar şi la telefonul de informare al Poliţiei de Frontieră Române, 021.9590, care funcţionează în regim permanent.