20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ȚIGARETE ÎN VALOARE DE 11.440 LEI, ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOCAR DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI

Țigarete în valoare de 11.440 lei, ascunse într-un autocar descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse și nedeclarate, peste 10.000 de țigarete, care aparțineau soferului, cetățean turc.

În data de 07.05.2022, în jurul orei 01.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani,  la volanul unui autocar.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, nedeclarate și ascunse, într-un locaș special amenajat, cantitatea de  10.400 de țigarete (520 pachete).

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului  mijlocului de transport. Acesta nu deținea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 11.440 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.