24 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SIMPOZION DEDICAT ZILEI INTERNAŢIONALE A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ

În fiecare an, pe 28 Aprilie, Organizaţia Mondială a Muncii celebrează Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, zi în care mişcarea sindicală onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale. În această zi sunt organizate simultan în întreaga lume acţiuni pentru a atrage atenţia asupra importanţei prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Întrucât în anul 2022 Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă s-a situat în perioada Sărbătorilor Pascale, ITM Călăraşi a organizat în data de 05.05.2022 un eveniment dedicat acestei acţiuni, având următoarea temă „Să acţionăm împreună pentru a construi o cultură pozitivă a securităţii şi sănătăţii în muncă”.

La simpozionul dedicat Zilei Internaţionale pentru Securitate şi Sănătate în Muncă au participat 23 agenţi economici din domeniile de activitate: agricultură, fabricarea articolelor din metal, fabricarea maşinilor şi echipamentelor de birou, sănătate, fabricarea articolelor din beton, precum şi servicii externe de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost prezentate următoarele materiale:

-„Situaţia accidentelor de muncă înregistrate de ITM CĂlărşai în anul 2021”;

-„Împreună pentru crearea unei culturi de prevenire în SSM”.

Totodată au fost prezentate şi metodologiile de desfăşurare a campaniilor şi actiunilor desfăşurate din punct de vedere al SSM pe anul 2022 pe diferite domenii de activitate.