1 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REZULTATELE ACȚIUNII ALCOHOL & DRUGS

n perioada 07-08 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs Marathon” inclusă în operațiunea ,,Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați pentru alcool și substanțelor psihoactive 931 de conducători de  autovehicule.

Totodată, au fost constatate 22 de contravenții pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, precum și 6 infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alco olice.

Exemple:

La data de 07 mai a.c., a fost depistat un bărbat în timp ce conducea autoturismul pe DN31, în comuna Spanțov, județul Călărași, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal.

În seara zilei de 07 mai a.c., a fost depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în seara zilei de 07 mai a.c., a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 307A, în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 În dimineața de 08 mai a.c., a fost depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Toporașului, din comuna Lupșanu, județul Călărași, având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.