20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REZULTATELE ACȚIUNII ALCOHOL & DRUGS

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au derulat timp de o săptămână, o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri și cei din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați 2.165 de conducători de  autovehicule.

De asemenea, au fost constatate 40 de contravenții la regimul rutier, precum și 8 infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 3 infracțiuni pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, axându-se, în special, pe combaterea și sancționarea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Reamintim conducătorilor auto faptul că atunci când se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a alor substanțe, atât simțurile le sunt reduse, cât și capacitatea de concentrare și reacție, fiind un pericol pentru ei înșiși și pentru ceilalți participanți la trafic!