9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PARTENERI ÎN CADRUL PROIECTULUI „SINGUR ACASĂ, ÎNVĂȚ SĂ-I CUNOSC PE CEI DIN JUR”!

Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități de conştientizare şi responsabilizare a

elevilor în cadrul proiectului „Singur acasă, învăț să-i cunosc pe cei din jur”, realizat de Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Obiectivul activității a fost reprezentat de conștientizarea de către tineri a riscurilor la care se expun în mediul online și a consecințelor acțiunilor lor, cunoașterea etapelor pe care trebuie să le urmeze atunci când devin victime şi, nu în ultimul rând, certitudinea că pot cere ajutorul părinților, cadrelor didactice și autorităților atunci când se confruntă cu situații dificile.

În acest sens, polițiștii au discutat cu peste 80 de elevi prezenți la activitate și le-au adresat sfaturi utile privind utilizarea în siguranță a internetului, totodată, încurajându-i să aleagă activitățile sportive în detrimentul petrecerii timpului în fața calculatorului.

Discuţiile purtate au avut caracter interactiv, elevii fiind încurajaţi să prezinte situaţii cu care s-au confruntat în lumea virtuală şi soluţiile pe care le-au identificat pentru depăşirea problemelor.

Pentru prevenirea victimizării în mediul online, polițiștii recomandă tinerilor:

  • Setarea unor parole cât mai complexe, care să fie schimbate periodic;
  • Parolele să nu fie divulgate altor persoane;
  • Acceptarea cererilor de prietenie doar de la persoanele cunoscute;
  • Prudență în a oferi sau posta pe internet informații personale, fotografii sau locațiile frecventate;
  • Activarea setărilor de confidențialitate