11 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACCIDENT FEROVIAR ÎN COMUNA VASILAȚI

În data de 13.07.2022, ora 12.59, un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al Județului Călărași, a fost solicitat, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă -112, să intervină în zona localității Vasilaţi – pe DJ 301, la nivelul de trecere cu calea ferată, pentru acordarea primului ajutor şi pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma unui accident produs prin coliziunea dintre un tren și un autocamion.

La fața locului a fost identificată o singură victimă rezultată în urma accidentului, conducătorul unui autocamion înmatriculat în judeţul Ialomiţa, care era conştient şi prezenta doar un atac de panică, fară alte mărci traumatice.

Conducătorul autovehiculului a refuzat examinarea şi transportul la spital.

Trenul Regio nr. 10279 (Bucureşti – Olteniţa) implicat în accident transporta 30 de călători şi niciunul dintre aceştia nu a avut nevoie de îngrijiri.

Atât circulaţia feroviară, cât şi cea rutieră ,pe DJ 301, au fost întrerupte pe respectivele tronsoane, pentru aproximativ o oră.

Purtător de cuvânt al I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu