9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

Filtre efectuate, infracțiune constatată, sancțiuni contravenționale aplicate, societăți comerciale și autovehicule verificate, permise de conducere reținute și certificate de înmatriculare retrase, în urma unor acțiuni desfășurate în comunele Dragalina și Perișoru.

În noaptea de 27/28 august a.c., Serviciul de Ordine Publică a organizat în comunele Dragalina și Perișoru, din județul Călărași, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Au fost efectuate 7 filtre rutiere, fiind vizate zonele aglomerate, precum și cartierele mărginașe.

De asemenea, au fost verificate 5 societăți comerciale și 4 case de pariuri, iar în urma

acțiunilor desfășurate în teren au  fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 37.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Exemplu:

La data de 27 august a.c., polițiștii au depistat un bărbat, din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, totodată, fiindu-i suspendat permisul de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluționarea cauzei.