9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI SUSCEPTIBILE A FI CONTRAFĂCUTE, ÎN VALOARE DE 218.400 LEI, DESCOPERITE LA PTF GIURGIU  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră  Giurgiu,  au descoperit în urma unor controale specifice efectuate asupra a două autocare,  cantitatea de 1.689 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cursul zilei de 26.08.2022, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control,  pe sensul de intrare în ţară, două autocare, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noştri au descoperit, în cala autocarelor, printre bagaje, pungi din plastic, de culoare neagră, care conţineau 1.689 de articole vestimentare, toate fiind inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele descoperite aparţineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, de cetăţenie română, respectiv turcă, în vârstă de 24, respectiv 48 de ani.

Bunurile sus-menţionate, estimate la o valoare de 218.400 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de “punere în circulaţie a uui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”,  şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet