28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 23 DE TONE DEŞEURI DE PVC, OPRITE ÎN PTF GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 23 de tone deşeuri de PVC. Deşeurile urmau să ajungă în Germania însă au fost returnate societăţii expeditoare.

În data de 21.11.2022, în jurul orei 23.50, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un mijloc de transport condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 32 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri de PVC, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din Germania.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 23.880 kilograme deșeuri de PVC.

Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.