29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

În seara de 10 decembrie a.c., în intervalul orar 22:00 – 01:00, polițiștii rutieri au desfășurat o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în municipiul Călărași.

S-a acționat pe linia combaterii riscului rutier, a consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise și a verificării stării tehnice a autovehiculelor.

În activități, alături de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat și specialiștii Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Au fost legitimate 143 de persoane, controlate 130 de autoturisme, efectuate 126 de testări cu aparatul etilotest și DrugTest.

Astfel, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat o infracțiune, au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, au reținut 2 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

La data de 11 decembrie a.c., ora 01:50, polițiștii Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe strada Primăverii, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la THC-5 (cannabis).    

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.