29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PRIMARIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI, PREZENTĂ LA ADUNAREA MUNICIPIILOR DIN ROMÂNIA

Primarul Marius Dulce ia parte la lucrările Adunării Generale a AMR – Asociaţia Municipiilor din România, pe ordinea de zi figurând o serie de Hotărâri care vizează, printre altele, activitatea desfăşurată de AMR în acest an dar şi programul de activităţi pentru 2023.

La deschidere, au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul, Hunor Kelemen, şefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul finanţelor, dl. Adrian Câciu.

La acestă adunare vor fi abordate chestiuni legate de bugetul de stat pe anul 2023, fiind punctate principalele măsuri fiscal-bugetare prevăzute pentru anul ce urmează. De asemenea au fost prezentate principalele oportunităţi de finanţare europeană prin intermediul Programelor Operaţionale 2021-2027 și Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR, precum şi programele naţionale de dezvoltare locală.

La finalul acestei adunări va avea loc Gala AMR – Ediţia a VI-a, în cadrul căreia se vor acorda Premii de Excelență în domenii reprezentative pentru administrația publică locală.