12 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

62 DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, PENTRU POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENII ÎN ACEST WEEKEND

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 62 de misiuni.
Din numărul total de intervenții, 55 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și pentru intervenţia la două accidente rutiere, dintre care unul în localitatea Ciocăneşti, unde au intrat în coliziune două autovehicule, accident soldat cu o victimă rănită uşor. Cel de-al doilea accident s-a produs în localitatea Progresu, comuna Sohatu, unde un conducător auto s-a răsturnat cu vehiculul în care se afla în afara părţii carosabile. De asemenea, accidental s-a solda cu o victimă care prezenta traumatisme care nu puneau viaţa în pericol.
Totodată, în această perioadă, colegii noștri au acționat pentru stingerea a patru incendii; unul de locuinţă care se manifesta la acoperişul casei în localitatea Borcea, un incendiu la un contor electric aflat pe holul unui imobil din zona Farfuria (municipiul Călăraşi), un incendiu la o gospodărie din comuna Gălbinaşi, precum şi la un incendiu de vegetație uscată în municipiul Olteniţa.

 În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari au fost solicitaţi pentru extragerea unui câine căzut într-o fosă septică din localitatea Dorobanţu. Căţelul a fost extras nevătămat de către pompieri salvatori şi redat proprietarilor.  
  Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.
   Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
                       Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu