28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

57 DE SITUAȚII DE URGENȚĂ PENTRU POMPIERII CĂLĂRĂȘENI, ÎN ACEST WEKEEND

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 57 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 45 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza judeţului Călăraşi.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a şase incendii în localităţile: Răzvani, Chiselet, Stancea, Lehliu Gară şi două în municipiul Călăraşi.

Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: cinci au fost produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar cel de-al şaselea la un autovehicul, nefiind înregistrate victim.

Din cauza fenomenelor meteo periculoase înregistrate la finalul săptămânii, emise pe fondul codurilor galbene de către ANM, pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi să intervină la o singură misiune pentru degajarea unor elemente de tablă dintr-un acoperiş afectat din cauza rafalelor puternice de vânt, nefiind înregistrate alte situaţii deosebite, care să pună în pericol viaţa sau bunurile comunităţilor.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu