5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

C.J CĂLĂRAȘI: SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎNTRE AUTORITĂȚILE ROMÂNE ȘI CELE POLONEZE

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a participat la sediul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, la o întâlnire a structurilor asociative ale autorităților publice locale cu Comisia pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Republicii Poloneze (camera inferioară a Parlamentului polonez).

La întrevederea cu delegația din Republica Polonă au mai participat președinți ai consiliilor județene, primari de municipii, orașe și comune, la invitația Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, condusă de deputatul Simona-Bucura Oprescu.

În cadrul convorbirilor cu oficialii polonezi au fost abordate, în principal, subiecte privind procesul legislativ, organizarea comisiilor parlamentare și cea administrativ-teritorială, dezvoltarea locală, investițiile publice, utilizarea fondurilor europene și modalități de lucru în relația cu administrațiile publice locale pentru punerea în aplicare a angajamentelor guvernamentale.

Evenimentul a fost un bun prilej pentru a extrage modele de bune practici atât de partea poloneză cât și cea română, evidențiindu-se dorința de a continua schimbul de experiențe.