29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

15.000 ȚIGARETE DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI

Poliţiștii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au descoperit, în portbagajul unui autoturism, o cantitate considerabilă de țigarete, pe care un cetățean bulgar încerca să o introducă în țară fără documente legale.

În data de 04.03.2023, în jurul orei 10.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat  un cetăţean bulgar, în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au procedat la controlul documentelor şoferului şi al mijlocului de transport. Astfel, în urma verificărilor amănunţite, a fost descoperită, ascunsă în portbagaj, disimulată printre bagaje, cantitatea totală de 750 pachete cu țigarete inscripționate cu nume  de diferite  mărci, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

În cauză, întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 18.750 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform prevederilor legale incidente.